9 Şubat 2009 Pazartesi

yaprak sarma

yaprak sarma KAÇ KİŞİLİK: 8-10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler: · 500 gr asma yaprağı· 2 su bardağı dolmalık pirinç· 1 çay bardağı zeytinyağı· 1 soğan· 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık· 2 tatlı kaşığı kuşüzümü· Tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı:* Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın.* Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.* Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.* Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. * Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder