9 Şubat 2009 Pazartesi

cevizli baklava

Cevizli Baklava nasıl yapılır
Malzemeler: Hamuru İçin:1/2 kg Un3 adet Yumurta1 Çay Bardağı Süt1 Çay Bardağı Sıvıyağ1 Tutam Tuz3 Çorba Kaşığı YoğurtYufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişastaİçine: 1 Paket Margarin1/2 kg CevizÜzerine: 1 Paket Margarin7 Su Bardağı Toz Şeker8 Su Bardağı Su1/2 Limon


Hazırlanışı:Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın. Yarım kg un, 3 adet yunurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yarım saat dinlendirin.1) Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın. İçine koymak için 1 paket Margarini eritin.2) Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin. Üzerine erittiğlniz margarinden bir miktar serpin.3) Üzerine ikinci yufkayı serin. Aym şekilde yine yağ serpin.4) Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin. Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serpin. Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitirin.5) Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin. Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin. Diğer 1 paket margarini de eritip, baklavanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın. Fırmdan çıkardıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder